Bine te-am găsit!

Nu știu dacă ai sesizat însă în ultima săptămână nu am comunicat foarte mult în mediul online și nici nu am trimis vreun email.

Asta pentru că după o perioadă plină am decis să îmi iau o săptămână de concediu pentru a analiza rezultatele si mai ales pentru a planifica perioada următoare.

Pe mine mă ajută mult să știu ce am de făcut zi de zi și săptămână de săptămână.

O decizie pe care am luat-o și care, sper, să îți fie de folos, este că în fiecare zi de marți intenționez să îți trimit un email special.

În ultimii ani am citit (și aplicat) multe cărți bune și vreau să îți împărtășesc și ție din ele.  Sper să te ajute când te vei întreba „Oare ce să mai citesc?”.

Cartea de azi se numește “Joaca de-a vorbirea cu copiii hipoacuzici” și este scrisă de Gisela Batliner. Am decis să încep cu ea fiind printre ultimele citite.

Joaca de-a vorbirea cu copiii hipoacuzici

 

Abordarea este una cu care rezonez foarte mult, punându-se accentul pe implicarea părinților în recuperarea copiilor cu deficiențe de auz.

Cartea cuprinde 9 capitole și ne vorbește despre importanța unei evaluări complexe, despre intervenția timpurie, despre monitorizare și munca în echipă.

Sunt câteva idei interesante cu care eu am rămas și aș vrea să ți le împărtășesc:

  • 1. Evaluarea complexă nu se limitează la evaluarea auzului ci presupune și evaluarea abilităților copilului
  •  
  • 2. Intervenția începe cât mai devreme și se referă la pregătirea părinților în vederea identificării și oferirii de oportunități de învățare pentru copil
  •  
  • 3. Imitația și contactul vizual sunt esențiale în comunicare și ar trebui să constituie un focus pentru părinți
  •  
  • 4. Jocul și lectura sunt strategiile care asigură pentru copil învățarea limbajului și nu ai cum să faci exces de una dintre ele
  •  
  • 5. Ascultarea, orientarea copilului după sunete, înțelegerea lor sunt baza vorbirii

 

Una peste alta abordarea prezentată în carte și practicată în Germania se apropie foarte mult cu modelul de stimulare al comunicării dezvoltat în cadrul Institutului Hanen.

Este o carte scrisă pentru copiii hipoacuzici însă cu practici de implementat și cu oricare alt copil.

Dacă te-am făcut curios și vrei să ai și tu această carte în biblioteca ta să știi că eu am comandat-o de la adresa de e-mail [email protected] și costă 80 de lei.

Dacă îți place ideea mea cu recomandările de cărți, poți să îmi dai replay și mai ales te invit si marțea viitoare să citești despre următoarea recomandare.

Îți doresc o săptămână veselă și multe rezultate frumoase!

Georgiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *